Βιογραφικό

Δρ Ευρυδίκη Ζαφειρίου

Ονομάζομαι Ευρυδίκη Ζαφειρίου και είμαι διδάκτωρ εκπαιδευτικής ψυχολογίας (Applied Doctorate in Educational Psychology) από το πανεπιστήμιο του Nottingham της Αγγλίας. Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο διεπιστημονικό πρόγραμμα σπουδών Child Studies (ΜΑ) του Kings College London της Αγγλίας. Το αρχικό μου πτυχίο είναι από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παρέχω ψυχολογικές υπηρεσίες διά ζώσης στην Θεσσαλονίκη και διαδικτυακά σε Έλληνες ανά τον κόσμο. Κάποια από τα ζητήματα που απασχολούν συχνά τους πελάτες μου αφορούν, μεταξύ άλλων, τις σχέσεις γονέα-παιδιού, την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού από την γέννηση μέχρι και την ενηλικίωση, αναπτυξιακές δυσκολίες και διαταραχές παιδιών και εφήβων (π.χ. αυτισμός, ΔΕΠΥ), μαθησιακές δυσκολίες, γεγονότα-σταθμούς στη ζωή ενός παιδιού και την προσαρμογή του και προσεγγίσεις διαπαιδαγώγησης.

Είμαι δημιουργός δύο πρωτότυπων διαδραστικών σεμιναρίων γονεών, το “1270 Μέρες” και το «Μεγάλα Μωρά». Επιμορφωτικές μου δράσεις σε σχολεία και άλλους οργανισμούς περιλαμβάνουν διαδραστικές ομάδες επίλυσης προβλημάτων με το πρωτοπόρο εργαλείο “Κύκλοι Λύσεων” για επαγγελματίες και δυναμικά σεμινάρια εκμάθησης τεχνικών συναισθηματικής αυτορρύθμισης και ανθεκτικότητας για μαθητές.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2022, με βάση το Northamptonshire της Αγγλίας, εργαζόμουν ως εκπαιδευτική ψυχολόγος (προστατευμένος τίτλος) για την ομώνυμη υπηρεσία του τοπικού δήμου. Μέσω αυτού του ρόλου έχω προσφέρει ψυχολογικές υπηρεσίες σε περισσότερα από σαράντα πέντε γενικά σχολεία πρωτοβάθμιας και εννέα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία. Έχω αναλάβει καθήκοντα επόπτριας υποψήφιων διδακτόρων και έχω υπάρξει υπεύθυνη του διεπιστημονικού προγράμματος TaMHS (Targeted Mental Health in Schools) για τη δυτική περιοχή του δήμου Northamptonshire της Αγγλίας. Έχω λάβει δυο βαθμίδες διάκρισης εξαιρετικής παροχής υπηρεσιών μέσω τετραετούς αξιολόγησης (Structured Professional Assessment Points 1 and 2).

Στο παρελθόν έχω εργαστεί σε σχολεία του Λονδίνου σε άλλους ρόλους, όπως αυτός της Teaching Assistant σε ειδικό δευτεροβάθμιο σχολείο, και της Academic Learning Mentor σε δευτεροβάθμιο σχολείο θηλέων στην πολυπολιτισμική και ιστορικά άπορη περιοχή του Tower Hamlets. Έχω προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως η Childline της NSPCC, ο Salvation Army και το BeatBullying. Έχω υπάρξει εγγεγραμμένη με τον Health and Care Professions Council (HCPC) και είμαι μέλος του Association of Educational Psychologists (AEP) της Αγγλίας.

Έχω δημοσιεύσει την ερευνητική διδακτορική διατριβή μου στο επιστημονικό περιοδικό Educational Psychology in Practice (2020, 36:4). Αναμένω την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου με τις εκδόσεις Πατάκη. Συγγραφικές μου συνεισφορές έχουν εμφανιστεί στην voria.gr και στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.